Het is de meest gestelde vraag van afgelopen half jaar. “Is jullie Opticlear Diamond al gecertificeerd?”. De glastuinbouw kijkt halsreikend uit naar een goed gevulde BZG-lijst met een ruime keuze aan gecertificeerde waterbehandelingsinstallaties om zo te kunnen voldoen aan de individuele zuiveringsplicht per 1 januari 2018.

WaterIQ kon op basis van praktijkervaringen bij telers als Beekenkamp, Jongerius en VDL Fleurs al goede cijfers overleggen, maar het verwijderingsrendement voor de BZG-certificering dient te worden aangetoond volgens het zogenaamde BZG-meetprotocol.

Eind september 2016 zijn de onafhankelijke metingen door de Wageningen UR uitgevoerd. Daaruit kwam naar voren dat de eis van 95% verwijdering ruimschoots werd gehaald. Met een gemiddelde score van 99.8% zijn we dan ook best een beetje trots op de resultaten.

http://

Ons doel is om alle rapportages die nodig zijn voor de aanvraag tot certificering gereed te hebben voor de BZG-commissievergadering van 11 november 2016. Als dat lukt en de rapportage voldoet aan de eisen van de commissie dan is het certificeringsproces volledig afgerond.

Via de website van WaterIQ houden we u graag op de hoogte. Mocht u vooraf al vragen hebben over de werking van de Opticlear Diamond, de beschikbare capaciteiten, randvoorwaarden, toepassingen, levertijden en kosten. Neem gerust contact op via mail@wateriq.nl of onze afdeling Verkoop (Jeroen Krosse, 06-29002496).