Met gepaste trots toont Water IQ haar Optisteep 2.0. Het gaat om een revolutionaire innovatie van de Optisteep technologie voor de waterbehandeling in de moutindustrie. Na een periode van ontwikkelen en testen is de technologie klaar voor een wereldwijde uitrol. Dat bewijs is wel geleverd na een serie van succesvolle full scale toepassingen, waaronder in de grootste mouterij ter wereld.

Door weekwater te conditioneren tijdens de natweek kun je microbiologische en colloïdale vervuiling beter controleren én langer gebruiken. De conditionering heeft vervolgens positieve effecten op de kieming en de moutkwaliteit. Dat idee achter Optisteep is niet veranderd. De manier waarop wel. Met de selectie en ontwikkeling van nieuwe technieken en een herontwerp van het mechanisch ontwerp ontwikkelde Water IQ een nieuwe waterbehandeling die nog beter bestand is tegen de organische belasting in weekwater en lagere operationele kosten kent dan de eerder toegepaste combinatie van technologie.

 

De technologie is vervolgens getest van pilot-schaal tot full scale implementaties in drie grote mouterijen in Europa. Na een jaar productie is de conclusie wel gerechtvaardigd: Optisteep 2.0 is technisch gereed voor een volledige uitrol binnen de moutindustrie. Maar de missie gaat verder dan alleen techniek. Het uiteindelijke doel is de hele sector te laten zien dat mouten met conditionering van weekwater leidt tot waterbesparing én meer én betere mout. Die ambitie krijgt met Optisteep 2.0 een geheel nieuw hoofdstuk.