KVK Innovatie Top 100

Tijdens een feestelijke uitreiking werd woensdag bekend dat Water IQ met haar Opticlear Diamond technologie zich tot de meest innovatieve bedrijven van Nederland mag rekenen. Een vakjury heeft zich de afgelopen maanden gebogen over de ranking van de 100 genomineerde MKB-bedrijven. Daarbij werd gekeken naar originaliteit, impact en daadwerkelijke omzetgroei.

Een nieuwe kijk op waterbehandeling

Water IQ nam deel aan de innovatiewedstrijd met haar 2019-versie van de Opticlear Diamond. De waterbehandeling gaat veel verder dan reguliere ontsmetters. Door het water selectief te zuiveren, desinfecteren en ontzouten komt emissieloos telen binnen handbereik. De selectieve behandeling draagt daarnaast ook nog op wetenschappelijke basis bij aan een meer weerbare teelt. 

Jury daagt Water IQ uit

De prijzen werden uitgereikt door dagvoorzitter Jörgen Raymann en juryvoorzitter Claudia Zuiderwijk, bestuursvoorzitter KvK. De jury had mooie woorden voor Water IQ over het belang van de vinding voor een betere wereld. Ze daagde Water IQ om nog harder te groeien en bood haar hulp aan via NLgroeit. De huidige ambitie mag nog hoger, gelet op de potentie wereldwijd, aldus de juryvoorzitter.