OPTICLEAR DIAMOND®

De OPTICLEAR DIAMOND® is een systeem ontwikkeld voor de behandeling van proceswater en combineert moleculaire adsorptie met een geavanceerd oxidatieproces. Optioneel uit te breiden met membraanfiltratie voor de verwijdering van specifieke zouten als natrium.

%

Inactivatie pathogenen

%

Residuverwijdering GBM

Max. capaciteit (m3/uur)

Eurocent energie per m3

OPTICLEAR DIAMOND® technologie

De OPTICLEAR DIAMOND® is een systeem ontwikkeld voor de behandeling van proceswater in twee stappen, moleculaire adsorptie en efficiënte oxidatie. In de eerste stap worden stoffen geadsorbeerd in een kolom gevuld met keramisch dragermateriaal. Dit materiaal is voorzien van een specifieke coating. De coating wordt geselecteerd op basis van de gewenste verwijdering van stoffen en voorziet het materiaal van een lading. Hierdoor ontstaat een ‘geladen zeef’ die zorgt voor een effectieve en selectieve filtratie op molecuulniveau. Periodieke reactivatie van het dragermateriaal borgt de adsorptiecapaciteit.

Na de adsorptie vindt efficiënte oxidatie plaats. Oxidanten worden via een mengkamer ingebracht in een kolom met keramisch dragermateriaal, welke is voorzien van een katalysator. De katalysator versterkt de oxidatiekracht van de OPTICLEAR DIAMOND® en beperkt het energiegebruik van het systeem.

Belangrijke kenmerken van de Opticlear Diamond®:

Lagere kosten dan traditionele oplossingen

Tot wel 95% minder energieverbruik dan traditionele ontsmetters als UV, verhitters en ozon

Sanitaire technologie

Optimale hygiëne dankzij RVS 316L uitvoering
Z

Geschikt voor water met lage transmissie

Troebel water geen probleem dankzij adsorptiestap

Beheer op afstand

Remote monitoring vanaf uw smartphone of tablet
f

Diverse modellen / capaciteiten

9 verschillende modellen, van 0,5 tot 150 m3 per uur